"Lege Artis"
  
Nakon što je 2018. godine ponovo aktiviran rad dječijeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji se pokazao kao veliko osvježenja u Lege Artis-u ali i našem gradu, Uprava društva odlučila se da i ove godine vrši upis novh članica i članova u dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla. Dječija radost, pjesma i energija koji su se u proteklom periodu prolamali u prostorijama “Lege Artis-a” ali i mnogim prostorima za javno izvođenje, budi nadu da će ovi mali pjevači nastaviti bogatu tradiciju horskog muziciranja u Tuzli.

Dječiji hor „Lege Artis“ nastupio je na nekoliko manifestacija u gradu i trenutno broji  18 članica i članova uzrasta od 4 do 12 godina. Posebno se mora istkanuti koncert u Centru za kulturu Tuzla gdje su nastupili najmlađi članovi Lege Artis-a uz Školu violine ali i koncert za djecu Grada Tuzle povodom IV Međunarodnog horskog šampionata „Lege Artis“ Tuzla ali i posljednji Novogodišnji koncert u prepunoj dvorani BKC TK.

Tu su i brojni nastupi na lokalnim televizjskim stanicama.  Probama dječijeg hora rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis”, dobitnika 10 međunarodnih nagrada sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera. Kako bi djeca u horu stekla samopouzdanje i adekvatnu socijalizaciju a imajući u vidu različite urazeste djece u grupi, dirigentu ansammbla u radu pomaže profesorisa razredne nastave Ljiljanka Petrović ujedno i dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla.

Probe hora odvijaju se jednom sedmično i to četvrtkom u trajanju od 17:00 do 18: 45 sa pauzom gdje djeca uz kreativne igre uče o muzici.

Kompozicija “Bickl” sa posljednje probe Malog hora “Lege Artis” Tuzla

 

Ovom prilikom pozivamo roditelje djece usrasta od 4 do 12 godina da iskoriste ovu lijepu priliku te upišu svoje dijete u Mali hor „Lege Artis“ Tuzla. Upis će se vršiti u četvrtak, 30. septembra 2020. godine sa početkom u 17h od kada zainteresovana djeca mogu ostati na probi i početi sa radom. 

Za više informacija roditelji se mogu informisati putem telefona 062/492 457, radnim danom od 9:00 do 17:00 ili putem mail-a: info@legeartis.ba