"Lege Artis"
  
U prostorijama Predsjedništva BiH, član Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda gospodin Željko Komšić upriličio je prijem za direktora Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla, dirigenta Jasmina Hasića, a sastanku je prisustvovao i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Tuzle prof. dr. Zlatan Begić

Direktor horskog šampionata “Lege Artis” maestro Jasmin Hasić upoznao je gospodina Komšića o aktivnostima, radu i uspjesima Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis” Tuzla.

Poseban akcenat tokom sastanka sravljen je na organizaciju Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla 2019 koji će se održati od 06 juna do 09 juna 2019. godine u organizaciji Lege Artis-a. Maestro Hasić istaknuo je da se i ove godine očekuje preko hiljadu umjetnika iz nekoliko evropskih zemalja a posebno je istaknuo žiri kojo dolazi sa prestiznih regionalnih i svjetskih akademija.

Obzirom na jedinstvenost i specifčnost manifestacije koja okuplja veliki broj umjetnika u gradu Tuzli predsjednik Željko Komšić izrazio je spremnost da kabinet kojim predsjedava bude pokrovitelj Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla 2019. Prof. Zlatan Begić istaknuo je da je GUD “Lege Artis” istinsko umjetničko osvježenje u gradu Tuzla koje svojim aktivnostima i predanom radu te izuzetno posjećenim koncertima od strane tuzlanske publike potvrđuje ovu činjenicu.

GUD “Lege Artis” Tuzla