"Lege Artis"
  
U okviru emisije RTV TK, Viva la musica koju uređuje i vodi novinarka Barbara Pavljašević sarajevska grupa Divanhana predstavila je novi vokal u svojoj grupi.

Šejla Grgić, studentica master studija na Muzickoj akademiji u Sarajevu nova je pjevačica u sjajnoj grupi koja na jako kvalitetan i sistematičan način pristupa očuvanju bosansko-hercegovačke tradicionalne pjesme sevdalinke.

Izuzetno zadovoljstvo i čast je sto su članovi Divanhane osjetili potrebu da upravo Mjesoviti hor “Lege Artis” Tuzla pozovu da zajedno u toku emisije otpjevaju pjesmu “S one strane Plive” koju je ova grupa ranije radila sa Horom “Pontanima” iz Sarajeva. Iako kratak rok za pripremu jako zahtjevne kompozicije, članovi Lege Artisa uspjeli su odgovoriti zahtjevu i u vrlo kratkom vremenskom razdoblju uvježbati ovaj repertoar.

Tokom trajanja emisije u razgovoru sa članovima Divanhane učestvovao je i umjetnički rukovodioc i dirigent ansambla, magistar Jasmin Hasić, koji je pozdravio rad ljudi koji stvaraju prelijepe tonove nase tradicionalne pjesme.

U linku koji se nalazi ispod možete pogledati cijelu emisiju.