"Lege Artis"
  
Gradsko umjetničko društvo „LEGE ARTIS“ Tuzla, održat će 4. jula u tuzlanskoj Galeriji Mandžić, koncert povodom Međunarodnog dana saradnje, koji se obilježava u cijelom svijetu prve subote u julu.

Mješoviti hor GUD „LEGE ARTIS“ TUZLA, će tom prilikom, izvesti kompozicije iz svog repertoara, a publici će biti predstavljeni isječci iz poetskog djela „Zakonom umjetnosti“ Ljubice Itebejac, inače članice hora, kojoj su probe ansambla i njegovi članovi, poslužili kao inspiracija za pisanje.

 

velika za stranicu

U duhu svjetskog praznika koji se obilježava u subotu je i djelovanje GUD „LEGE ARTIS“ TUZLA  koji od početka sarađuje sa udruženjima, institucijama i preduzećima i ostalim formalnim i neformalnim grupama i organizacijama, prvenstveno na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, a u posljednje vrijeme se saradnja proširuje na regionalni nivo. Kao i do sada Društvo će nastaviti graditi partnerske odnose i doprinositi međusobnoj saradnji, težiti ka stvaranju opuštene, proaktivne i slobodne atmosfere omogućujući razvijanje postojećih i  stvaranje novih vještina i znanja, te razmjenu iskustava koji su podstrekači razvoja društva uopšte.

Koncert GUD „LEGE ARTIS“ Tuzla, počet će u 19,30 ‘, a ulaz za sve koji budu željeli prisustvovati je slobodan.