"Lege Artis"
  
Mješoviti hor GUD “LegeArtis” Tuzla i ove godine obilježava jedan od najznačajniji bosanskohercegovačkih praznika Dan nezavisnoti BiH, gdje građanima Grada Tuzla poklanja prelijep koncert u obnovljenom Narodnom pozorištu Tuzla.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je nacionalni praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Referendum za nezavisnost BiH održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ. Održan je 29. februara i 1. marta, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje, ali ujedno je bio i uvod u krvavi rat.

Tuzlanski mješoviti hor “LegeArtis” građanima Grada Tuzla poklanja koncert višeglasne muzike sa gostima. Na koncertu će pored našeg velikog ansambla nastupiti i učenici Srednje muzičke škole Tuzla i Klapa Mirakul. 

DSC06251

 

Na repertoartu će se naći mnoge obrade za mješoviti višeglasni hor, tradicijske pjesme sevdalinke, pop muzike kao i kompozicije iz klasičnog repertoara a pod dirigentskom palicom magistra Jasmina Hasića i klavirskom pratnjom profesorice Zrinke Andreaš.

Muzičke note Dalmacije, tuzlanskoj publici donijet će Klapa Miracul i naravno tu su učenici Srednje muzičke škole Tuzla, koji će izvesti klasične kompozicije u raznim kamernim sastavima.

Plakat zemljo moja

Članovi mješovitog hora “LegeArtis” u narednom periodu imaju jako puno nastupa kako u našem gradu tako i šire te im je ovo ujedno generalna proba pred tuzlanskom publikom za dalje uspjehe i nastupe. Moramo istaći da svi zajedno marljivo radimo na pripremi Internacionalnog horskog šampionata “LegeArtis” koji će u naš grad dovesti mnoge horske pjevače i dirigente u periodu od 26 do 29. maja 2016. godine.

Koncert će se održati 02. Marta 2016. godine sa početkom u 19h u Narodnom pozorištu Tuzla

ULAZ SLOBODAN

                                                                                                                         

 

POKROVITELJ KONCERTA

download

                                                                                                                              GRAD TUZLA