"Lege Artis"
  
U okviru Internacionalnog festivala umjetničkog stvaralaštva, a u organizaciji Vokalnog ansambla “Iskre” Tuzla, učešće je uzeo i Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla.

Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla i Vokalni ansambl “Iskre” već duže vremena imaju jako dobru saradnju a ona se svaki puta potvrdi na koncertima gdje ova dva ansambla zajedno nastupe. Tako je bilo i ovog puta kada je hor “Lege Artis” na poziv Vokalnog ansambla “Iskre” nastupio na manifestaciji “Lets Connect”.

Mješoviti hor “Lege Artis” predstavio se sa svoje dvije kompozicije C. Jenkins, Aidemu i C.C.Miller, Dona-Dona, a pod dirigentskom palicom magistra Jasmina Hasića, klavirska saradnja Sarah Skopljak i Tijana Šarić.

Pored našeg ansambla na koncertu su još nastupili: trio harmonika “Ars Futura” koji dolaze iz nekoliko gradova u Srbiji, pjesnikinja iz Subotice, Ivana Papeš Bogosavljev, a tu su i dragi prijatelji Muhamed Nalić – Hame,  i pjesnici Nihad Mešić-River, Mario Vranješ, Branislav Lukić Luka i prof. Mirza Sitarević, pratnja na harmonici.

Dva horska ansambla su zajedno pjevali kompozicije “Ječam žele” u aranžmanu Jasmina Hasića i Zemljo moja u aranžmanu Damira Beganovića.

GUD “Lege Artis” Tuzla