"Lege Artis"
  
Ljubitelji horske muzike, ali i poštovaoci rada GUD «Lege Artis» sinoć su se u velikom broju okupili na tuzlanskom Trgu slobode, kako bi prisustvovali ljetnom koncertu ovog ansambla u okviru manifestacije «Ljeto u Tuzli 2019.»

Bogat repertoar, veliki broj učesnika, te zanimljivi gosti bili su i ovoga puta privlačni Tuzlacima. Na ljetnoj gradskoj pozornici nizale su se horske kompozicije klasičnog repertoara, kao i obrade popularnih melodija. Uz mješoviti hor ovog društva, nastupio je i dječiji hor «Lege Artis», koji je izmamio gromoglasan aplauz publike, izvođenjem dječijeg repertoara horske muzike.

   

«Za ovaj ljetni koncert i ovu divnu septembarsku noć odlučili smo publici pokloniti jedan raznovrstan koncert i predstaviti se, kao i uvijek, u najboljem svjetlu. Izuzetno sam zadovoljan i počastvovan ovako brojnom publikom na Trgu slobode, jer je to još jedna potvrda da Lege Artis ima svoju publiku u ovom gradu i da ljudi rado dolaze na naše nastupe» – istakao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac društva «Lege Artis».

Gosti na koncertu su, kao i mnogo puta do sada, bili istinski prijatelji ovog ansambla, članovi Pjevačkog društva «Izvornik» iz Zvornika. Ovaj ansambl je također publici ponudio atraktivan repertoar u kojem su podjednako zastupljene bile i tradicionalne melodije, kao i obrade popularne muzike, prilagođene za horsko izvođenje.

Ljetnim koncertom je društvo «Lege Artis» na najbolji način započelo novu koncertnu sezonu, koja će prema najavama, obilovati brojnim atraktivnim koncertnim sadržajima. Bila je ovo ujedno i jedan od najposjećenijih koncerata u okviru ovogodišnje manifestacije «Ljeto u Tuzli» pod pokroviteljstvom Grada Tuzla.