"Lege Artis"
  
U Domu mladih Tuzla održan je prvi samostalni koncert najmlađih članova GUD Lege Artis Tuzla, Dječijeg hora “Lege Artis” i Male škole violine “Lege Artis”. Kamerna scena Doma mladih bila je premala da primi svu publiku koja je došla da podrži najmlađe članove Lege Artis-a.

U mjesecu oktobru 2018. godine obnovljen je rad dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, ali i uspostavljena Mala škola violine “Lege Artis” i nakon 6. mjeseci aktivnog rada Uprava društva zajedno sa umjetnički rukovodiocima ansambala odlučila se napraviti prvi samostalni koncert najmlađih članica i članova “Lege Artis-a”.

Na koncertu su se redale dječije pjesmice uz klavirsku pratnju umjetničkog rukovodioca Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, magistra Jasmina Hasića i asistenciju Ljiljanke Petrović a za instrumentalni dio i kompozicije pisane za violinu pobrinuli su se članice i članovi Male škole violine “Lege Artis” Tuzla pod vodstvom Maide Hadžimahović uz klavirsku saradnju magistrice Ene Ovčine, kompletan program vodio je Draženko Čivčić član Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

 

Bila je ovo ujedno i svojevrsna najava za događaje koji slijede u mjesecu junu, a to je godišnji koncert GUD “Lege Artis” Tuzla kojim ovo jako uspješno umjetničko udruženje obilježava 7. godina postojanja kao i manifestacija Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla 2019.

Svi oni koji se u narednom periodu žele priključiti dječijem horu Lege Artis ili maloj školi violine mogu to učiniti tokom održavanja proba ponedjeljkom i četvrtkom u prostorijama “Lege Artis-a” Tuzla od 18 do 19 (Ul Kaldrma br 2, preko puta Jalske džamije), a sve informacije za upis djece u ove divne ansamble moguće je dobiti na broj telefona 061 284 069

Lege Artis Tuzla