"Lege Artis"
  
Na poziv udruženja građana “star art” Mješoviti hor “Lege Artis” odazvao se na 2. godišnj susret mladih umjetnika “Notama kroz svijet”.

Zamisao sjejne ekipe iz UG “star art” bila je od samog početka okupiti tuzlanske muzičke umjetnike koji su nakon završene Srednje muzičke škole u Tuzli, svoje puteve našli u drugim krajevima na studijama.

Na koncertu Mješoviti hor se predstavio sa tri kompozicije: G.Caccini-Ave Maria, C.Jenkins-Adiemus, C.C.Millee-Dona dona pod dirigentskom palicom magistra Jasmina Hasića, klavirska saradnja na koncertu bila je Saraha Skopljak i Tijana Šarić.

 

Pored Mješovitogf hora “Lege Artis” na koncertu su nastupili: Ovogodišnji učesnici susreta su dva višestruko nagrađivana učenika Osnovne muzičke škole, gitarista Armin Smajić i violinistica Asja Merdić. Iz Beograda na ovaj susret stiže također višestruko nagrađivana, violinistica Katarina Pavljašević. Ova Tuzlanka trenutno je na školovanju u Srednjoj muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu. Među učesnicima su i dvije studentice muzike, klaviristice Sarah Skopljak sa Slobomir Univerziteta u Bijeljini i Nadira Ajanović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Na koncertu će se predstaviti i profesori – Ena Ovčina, diplomant muzičke Akademije Zagreb I profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.

 

GUD “Lege Artis” Tuzla