"Lege Artis"
  
Sinoć u dvorani Kaleidoskopa održan koncert u okviru 3. godišnjih susreta mladih BH umjetnika “Notama kroz svijet”.

Mladi muzičari različitih generacija publici su poklonili još jednu večer ispunjenu djelima klasične muzike, ali i neke nove aranžmane popularnih melodija. Riječ je o projektu koji omogućava ovim umjetnicima razmjenu iskustava i zajednički nastup. Ovogodišnji koncert ‘Notama kroz svijet’ okupio je, kao i prethodnih godina, mlade umjetnike, kako iz osnovne i srednje škole, tako i studente, ali i muzičke profesionalce. Na koncertu su nastupili Aida Rešidbegović i Armin Smajić, učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, Katarina Pavljašević, učenica Srednje muzičke škole ‘Dr Vojislav Vučković‘ iz Beograda, Bakir Samardžić student Muzičke akademije u Sarajevu, Sarah Skopljak studentica Muzičke akademije Slobomir P Univerziteta u Bijeljini, profesorica klavira Ena Ovčina, te dirigent i profesor Jasmin Hasić dirigujući mješovitim horom ‘Lege Artis’ .

 

Uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture, koje je ovu manifestaciju prepoznalo kao značajnu za razvoj kulture za mlade, koproducentski su je pomogli i Centar za kulturu i Pozorište mladih Tuzla.

Organizaciju i ove godine potpisuje tuzlansko udruženje za kreativno stvaralaštvo ‘Star Art’. Umjetnici su nastupajući pred tuzlanskom publikom predstavili svoja muzička dostignuća, a dugotrajan aplauz i oduševljenje publike bili su najbolja potvrda kvalieta odabranog programa, ali i umjetničkih interpretacija. |

 

 

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/carsija/tuzla-odrzan-3-godisnji-susret-mladih-bh-umjetnika-notama-kroz-svijet/