"Lege Artis"
  
 

Nakon što je prošle godine ponovo aktiviran rad dječijeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji se pokazao kao veliko osvježenja u Lege Artis-u ali i našem gradu, Uprava društva odlučila se da i ove godine vrši upis novh članica i članova u dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla. Dječija radost, pjesma i energija koji su se u proteklom periodu prolamali u prostorijama “Lege Artis-a” ali imnogim prostorima za javno izvođenje, budi nadu da će ovi mali pjevači nastaviti bogatu tradiciju horskog muziciranja u Tuzli.

Dječiji hor „Lege Artis“ nastupio je na nekoliko manifestacija u gradu i trenutno broji preko 20 članica i članova uzrasta od 4 do 12 godina. Posebno se mora istkanuti koncert u Centru za kulturu Tuzla gdje su nastupili najmlađi članovi Lege Artis-a uz Školu violine ali i koncert za djecu Grada Tuzle povodom IV Međunarodnog horskog šampionata „Lege Artis“ Tuzla. Tu su i brojni nastupi na lokalnim televizjskim stanicama.  Probama dječijeg hora rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis”, dobitnika 10 međunarodnih nagrada sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera. Kako bi djeca u horu stekla samopouzdanje i adekvatnu socijalizaciju a imajući u vidu različite urazeste djece u grupi, dirigentu ansammbla u radu pomaže profesorisa razredne nastave Ljiljanka Petrović ujedno i dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla.

Probe hora održavaju se dva puta sedmično utorkom i četvrtkom od 18h u prostorijama GUD „Lege Artis“ Tuzla, ul Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije)

Ovom prilikom pozivamo roditelje djece usrasta od 4 do 12 godina da iskoriste ovu lijepu priliku te upišu svoje dijete u Dječiji hor „Lege Artis“. Upis se vrši svakog utorka i četvrtka od 18h u prostorijama Lege Artis-a a počevši od 3. septembra 2019 godine do 30. septembra 2019. godine Za više informacija roditelji se mogu informisati putem telefona 061/284 069 ili putem mail-a info@legeartis.ba