"Lege Artis"
  
Nakon više od pet godina GUD “Lege Artis” obnovit će rad tada jako uspješnog dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla. Audicije za prijem članova u dječiji hor “Lege Artis” održat će se sredinom mjeseca septembra.

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis”, osnovano je u maju, 2012 godine, i od samog osnivanja vrlo je aktivan Mješoviti hor “Lege Artis” koji je dobitnik mnogih priznanja na međunarodnim takmičenjima. Kroz mješoviti hor “Lege Artis” prošlo je preko 150 pjevača koji su učili i radili zajedno sa dirigentom ansambla te održali niz koncerata, nastupa i obogatili ansambl jako kvalitetnim horskim repetoarom.

Pored mješovitog hora “Lege Artis” krajem 2012 godine osnovan je i dječiji hor koji je imao nekoliko zapaženih nastupa, kao i formiran reperoar za cjelovečernji koncert.  Bio je ovo jedini dječiji hor u gradu koji je aktivno djelovao do avgusta mjeseca 2013. godine. Horom je rukovodio profesor Nedim Mujabašić.

vecehorskemuzike2

Uprava Društva se odlučila da ove godine obnovi rad ovog jako bitnog ansambla kako za sam grad i društvenu zajednicu tako i za sam Mješoviti hor “Lege Artis” koji će iz ovog dječijeg hora crpiti buduće horske pjevače. Kao što je to bio slučaj i prije pet godina, zamišljeno je da male članice i članovi ovog hora uvježbavaju dječije pjesmice jednoglasno i višeglasno uz edukativni dio gdje će pored razvijanja muzikalnosti, i osnova vokalne tehnike imati priliku učiiti osnove muzičke pismenosti i čitanja notnog teksta.

vecehorskemuzike1

Probe dječijeg hora “Lege Artis” održavat će se dva puta sedmično u večernjim terminima a horom će rukovoditi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

Prijaviti se mogu djeca uzrasta od 5 do 13 godina starosti.

Prijem djece u Dječiji hor “Lege Artis” vrše se od 03. septembra 2018 godine i traje do kraja mjeseca septembra.

Probe hora održavat će se dva puta sedmično od po sat vremena (ponedjeljak i četvrtak) od 18h. A cijena članarine za učešće u Dječijem horu “Lege Artis” Tuzla iznosi 15KM

Na linku ispod možete ispuniti Online prijavu za dječiji hor “Lege Artis” Tuzla

Prijava za Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla