"Lege Artis"
  
Koncertom u Galeriji Mandžić, Gradsko umjetničko društvo “LEGE ARTIS” Tuzla obilježilo je Međunarodni dan saradnje, koji se inače obilježava u cijelom svijetu prve subote u julu.

 

IzOCAz

– Obilježavajući ovaj praznik želimo pokazati da pažljivo i kvalitetno pripremljene stvari, čak i one male, mogu stvoriti velike i lijepe događaje. Ovim koncertom smo također željeli da se zahvalimo udruženjima, institucijama i preduzećima i ostalim formalnim i neformalnim grupama i organizacijama, prvenstveno na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, koji su nam pružili podršku u posljednje tri godine koliko postojimo – rekao je magistar Jasmin Hasić, predsjednik Društva i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis”.

Dana saradnje

Članovi hora su ovom prilikom izveli nekoliko kompozicija sa dobro poznatog repertoara, a publici su po prvi put predstavljeni isječci iz poetskog djela “Zakonom umjetnosti” Ljubice Itebejac, inače članice hora, kojoj su probe ansambla i njegovi članovi, poslužili kao inspiracija za pisanje.

QF7Fgw f7k9Yv

 

Kao i do sada Društvo će nastaviti graditi partnerske odnose i doprinositi međusobnoj saradnji, težiti ka stvaranju opuštene, proaktivne i slobodne atmosfere omogućujući razvijanje postojećih i stvaranje novih vještina i znanja, te razmjenu iskustava koji su podstrekači razvoja društva uopšte. Na koncertu su po odluci Skupštine društva uručene zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su u proteklom periodu sarađivali sa GUD “Lege Artis” i tako doprinijeli njegovom razvoju. Zahvalnice su uručene Gradonačelniku Tuzle gosp. Jasminu Imamoviću, Prof. Dr. Izudinu Hasanoviću, Gosp. Anttiu Tepponenu, Prof. Dr. Enveru Mandžiću zatim madijskim kućama RTVTK, RTV7, portalu Tuzlarije.net i portalu Tuzlanski.ba.

Pokrovitelji koncerta bili su: Grad Tuzla, Galerija Mandžić, Krstajnska zajednica BiH, Agencija Platinium Tuzla.

0r1g2J Ku24FQ

 

Atmosferu sa koncerta možete pogledati na sljedećem linku.

 

Preuzeto sa portala (Tuzlarije.net)