"Lege Artis"
  
Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla pokrenulo jednu od najpopularnijih radionica “MALA ŠKOLA VIOLINE” koja je namijenjena djevojčicama i dječacima, a svojim programom obuhvata osnove sviranja i upoznavanja violine kroz muzičke igre.

Bitno je naglasiti da su ovakve radionice popularne i zbog sociološkog aspekta, odnosno uključivanja djece i omladine u društveno-muzički život.

Misija “Male škole violine” Lege Artis, jeste pružiti najviši kalibar muzičkog obrazovanja talentovanim učenicima i muzičarima kako bi mogli napredovati te postiči svoj puni potencijal, ne samo u umjetničkom izražavanju, već i u svim drugim područjima života i djelovanja. Na taj način želimo pridonjeti razvitku muzičkog izričaja u Tuzli koji je od velike važnosti za daljnje njegovanje, promicanje kulturne baštine, kao i sveukupnom socijalno-kulturološkom razvitku našeg društva

KONACNI IZGLED PLAKATA

Upis u „Malu školu violine“ je otvoren od0 01.08.2018. godine, a upis se vrši u prostorijama GUD Lege Artis Tuzla (Ul Kaldrma br.2, preko puta Jalske džamije)

Školom violine rukovodi mlada profesorica Maida Hadžimahović, koja je dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada kao solista, te kao i profesor sa svojim učenicima

Informisati se o načinu rada, uslovima i upisu možete na mail: info@legeartis.ba ili na broj 062/ 761- 181

GUD Lege Artis Tuzla