"Lege Artis"
  
U gradu Bijeljina od od 21-24 marta 2019. godine održan je IV Internacionalni festival muzike “Primavera” na kojem su pored brojnih učesnika nastupili i polaznici Male škole violine “Lege Artis” Tuzla

 

Festival “Primavera” muzički je festival takmičarskog karaktera na kojem su učešće uzele brojne muzičke škole i akademije iz BiH i regiona.  Svoje mjesto i jako uspješno predstavljanje na festivalu, našli su i polaznici Male škole violine “Lege Artis” Tuzla u klasi prof. Maide Hadžimahović a uz klavirsku pratnju magistrice Ene Ovčine. Polaznici violine Amna Vuković, Armen Šarić i Lamija Osmić u okviru pretkategorije, od strane stručnog žirija (istaknutih violnskih pedagoga) osvojili su prve nagrade.

 

 

 

Mala škola violine “Lege Artis” Tuzla pokrenuta je u okviru GUD “Lege Artis” Tuzla u oktobru 2018. godine i već broji 10 aktivnih članova koji su imali priliku da se predstave tuzlanskoj publici ali evo i na takmičenju međunarodnog karaktera. GUD “Lege Artis” Tuzla se može pohvaliti i činjenicom da zajedno u ansamblima Mješoviti hor “Lege Artis”, Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla i Mala škola violine “Lege Artis” Tuzla, broji 83 aktivna člana koji redovno dolaze na probe i časove.

U skorije vrijeme GUD “Lege Artis” Tuzla planira organizovati koncert na kojem će nastupiti najmlađi članovi društva, Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla ali i uspješni mali violinisti Male škole violine “Lege Artis” Tuzla.

Članice i članovi GUD “Lege Artis” Tuzla upućuju iskrene čestitke i zahvalnost učenicima, profesorima i roditeljima na uspješnojpromociji GUD “Lege Artis” Tuzla

 

GUD “Lege Artis” Tuzla