"Lege Artis"
  
Gradsko umjetničko društvo “LegeArtis” odnosno Mješoviti hor “LegeArtis” ove godine obilježava pet godina uspješnog rada i koncertiranja.

Zvanično, Gradsko umjetničko Društvo osnovnano je 17 maja 2012 godine, od strane nekolicine ljubitelja horskog pjevanja.  GUD “LegeArtis” ima nesebičnu podršku Krstjanske zajednice u BiH i gospodina Anttia Tepponena gdje se od samog osnivanja i nalaze jako uslovne prostorije za obavljanje svih aktivnosti koje su potrebni da bi LegeArtis bio prepoznatljivi mješoviti hor Grada Tuzla. GUD LegeArtis je neprofitna, nerelegijska, i u svakom smislu nezavisna umjetnička organizacija koja kroz aktivnosti Mješovitog hora “LegeArtis” njeguje sve kvalitete višeglasne horske muzike različitih žanrova. Tokom svog petogodišnjeg rada GUD “LegeArtis” je imao i ženski hor kao i jako kvalitetan dječiji hor. Šest međunarodnih nagrada za pet godina postojanja, preko 50 samostalnih koncerata i preko 100. nastupa, dokaz su da GUD “LegeArtis” Tuzla i Mješoviti hor imaju vrlo važnu ulogu u razvoju kulturnog života kako Tuzle tako i BiH. Mora se istaknuti da je GUD “LegeArtis” osnivač i veoma uspješnog i već nadaleko poznatog Međunarodnog horskog šampionata “LegeArtis”. Predsjednik i dirigent ansambala “LegeArtis” od samog osnivanja je magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigiranja Jasmin Hasić.

Povodom obilježavanja 5. godina uspješnog djelovanja GUD “LegeArtis” u BKC TK 01. juna 2017. godine održat će se slavljenički, svečani koncert na kojem će nastupiti svi naši prijatelji koji su svojim nesebičnim djeljenjem iskustava pomogli rad naših ansambala.

PLAKAT VEĆI

Na koncertu pored Mješovitog hora “LegeArtis” nastupiti i naši gosti: PPD “Izvornik” Zvornik, Klapa Mirakul, Mješoviti hor BZK Prepordo Brčko, i brojni solisti, Dženana Huseinagi-sopran, Sarah Skopljak-klavir, Maja Hadžimahović-violina, Adelisa Hodžić-sopran, Emina Ljubunčić-violina i drugi.

Koncert počinje u 19 i 30

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.